Antena 3 CNN Externe Ipoteză şocantă: Osama bin Laden era "omul americanilor" înainte de 11 septembrie

Ipoteză şocantă: Osama bin Laden era "omul americanilor" înainte de 11 septembrie

Ipoteză şocantă: Osama bin Laden era "omul americanilor" înainte de 11 septembrie
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Mai 2011   •   21:54
Americanii şi-au lichidat cel mai mare duşman, însă n-au lichidat şi opera acestuia. În testamentul teroristului, Osama îşi îndeamnă fiii să nu-i urmeze la conducerea Al Quaeda - are cine o face.

Până atunci, singurul român care i-a luat un interviu lui Bin Laden vine cu o variantă şoc. Teroristul numărul unu al planetei a fost omul americanilor cel puţin până la atentatele de la World Trade Center.

Cei peste trei mii de morţi din 11 septembrie 2001 l-au transformat atunci pe Osama în inamicul public numărul unu al americanilor.

Preşedintele Barack Obama a aprobat operaţiunea de capturare sau lichidare a lui Osama. Zgârcenia cu care Casa Albă a oferit informaţii despre modul în care s-a desfăşurat operaţiunea a alimentat o serie de teorii ale conspiraţiei.

Oficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze afirmă că Osama bin Laden a fost capturat viu, iar apoi executat în faţa fiicei sale de 12 ani.

Presa libaneză a făcut public un presupus testament al lui Osama. În document, teroristul îşi cere scuze copiilor că nu şi-a petrecut mai mult timp cu ei şi le cere să nu intre în Al Quaeda. Chemare pe care o simt mii de talibani care acum, mai mult ca niciodată, vor să răzbune moartea lui Osama bin Laden.
 

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden al-Qaeda conducere
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close