Antena 3 CNN Externe Irak: 22 de persoane au fost ucice în atentatele teroriste de sâmbătă

Irak: 22 de persoane au fost ucice în atentatele teroriste de sâmbătă

Irak: 22 de persoane au fost ucice în atentatele teroriste de sâmbătă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    14 Iul 2013   •   23:13

Încă 22 de persoane au fost ucise sâmbătă în violenţele din Irak, dintre care nouă într-un atac ce a vizat o cafenea şi cinci într-un atentat anti-şiit, potrivit unor surse medicale şi din serviciile de securitate, preluate de AFP.

Atacul cu cele mai multe victime a avut loc în districtul Dora, la sud de Bagdad, atunci când explozia unei bombe plasate pe marginea drumului, în apropierea unei cafenele, a ucis nouă persoane şi a rănit cel puţin 32, potrivit Agerpres.

Atentatul survine la o zi după un alt atac care a vizat o cafenea la Kirkuk, în nordul Irakului, soldat cu moartea a 41 de persoane şi rănirea a 35.

Sâmbătă, la nord de Bagdad, cinci persoane - patru civili şi un ofiţer de poliţie - au fost ucise atunci când un kamikaze a detonat o bombă la un cort unde şiiţii organizau o recepţie cu ocazia unei ceremonii de înmormântare. Alte zece persoane au fost rănite în acest atentat, produs în satul Zahra, din apropiere de Baquba.

De asemenea, două persoane au fost ucise şi cinci rănite în oraşul Muqdadiya, situat la nord-est de capitală, în urma exploziei unei bombe capcană.

La Madain, la sud de Bagdad, un dispozitiv explozibil improvizat plasat pe marginea drumului a vizat un grup de tineri care jucau un joc popular în timpul lunii Ramadanului. Atentatul s-a soldat cu doi morţi şi cel puţin şapte răniţi.

Un ofiţer a fost împuşcat la Mosul, în partea de nord a Irakului, iar un proprietar de magazin a fost ucis cu focuri de armă tot sâmbătă la Baquba. De asemenea, un soldat a fost ucis şi altul rănit la Kirkuk.

În aceeaşi zi, un grănicer irakian a fost ucis şi alţi cinci răniţi în vestul ţării într-o confruntare cu persoane armate neidentificate, venite prin deşert din Siria, potrivit comandamentului grănicerilor.

Potrivit unui bilanţ, peste 330 de persoane au fost ucise în violenţele din Irak de la începutul lunii.



×
Subiecte în articol: Irak
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close