Antena 3 CNN Externe Irak. Atentat sinucigaş cu 11 morţi şi 15 răniţi comis la o închisoare din apropiere de Bagdad

Irak. Atentat sinucigaş cu 11 morţi şi 15 răniţi comis la o închisoare din apropiere de Bagdad

Irak. Atentat sinucigaş cu 11 morţi şi 15 răniţi comis la o închisoare din apropiere de Bagdad
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
28 Noi 2011   •   11:06

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite într-un atac sinucigaş comis, luni dimineaţă, la o închisoare din apropiere de Bagdad, informează AFP.

O maşină-capcană a explodat în faţa intrării principale a închisorii de la Hout a Taji (situată la 25 de kilometri nord de Bagdad) în jurul orei 08.00 (07.00, ora României).

Conform unei surse din Ministerul de Interne, bilanţul este de 11 morţi şi 20 de răniţi, în timp ce o altă sursă din Ministerul Apărării a prezentat un bilanţ de 11 morţi şi 15 răniţi.

"Un atac sinucigaş realizat cu ajutorul unei maşini-capcană s-a produs în această dimineaţă la închisoarea din Hout, în faţa intrării principale", a transmis Ministerul de Interne. Ministerul Apărării a confirmat aceste informaţii.

Conform surselor, morţii şi răniţii sunt din rândul poliţiştilor, al paznicilor şi al angajaţilor închisorii.

Sâmbătă, cel puţin 16 persoane au murit şi ale 29 au fost rănite în două atentate cu bombă şi un atac cu armă cu autor necunoscut în Bagdad şi în oraşul Abu Ghraib.

Aceste violenţe intervin cu câteva săptămâni înainte de retragerea forţelor americane din Irak, prevăzută pentru sfârşitul anului, care ar putea conduce la o nouă perioadă de instabilitate în ţară.



×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close