Antena 3 CNN Externe Irak. Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-o serie de atentate comise duminică

Irak. Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-o serie de atentate comise duminică

Irak. Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-o serie de atentate comise duminică
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   12:40

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-o serie de atentate comise duminică în Irak, au anunţat surse medicale şi din domeniul securităţii, relatează AFP.
   
Atacul cel mai sângeros s-a produs la Taji, la aproximativ 25 de kilometri nord de Bagdad, unde patru atentate cu maşină capcană s-au soldat cu şase morţi.
   
În capitală un poliţist a fost împuşcat de persoane înarmate, iar în momentul în care o patrulă a sosit la locul respectiv o maşină-capcană a fost detonată, omorând un civil.
   
Mai la sud, la Kut, exploziile a două maşini-capcană au ucis doi ofiţeri de poliţie, către ora locală 7.15 (6.15, ora României).
   
În regiunea instabilă Bakuba, la aproximativ 60 de kilometri de Bagdad, exploziile a două maşini-capcană au ucis două poliţişti, în timp ce la Khan Beni Saad cel puţin o persoană a fost ucisă într-un atentat similar.
   
Cel puţin 33 de persoane au fost rănite în această serie de atentate.
   
Violenţele rămân foarte frecvente în Irak, care se confruntă de câteva luni cu o gravă criyă politică, dublată de puternice tensiuni interconfesionale.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close