x close

Succes al forțelor de elită antiteroriste irakiene. Toți combatanții grupării Statul Islamic au părăsit complexul strategic de la Ramadi

de S.T.    |    27 Dec 2015   •   17:41
Succes al forțelor de elită antiteroriste irakiene. Toți combatanții grupării Statul Islamic au părăsit complexul strategic de la Ramadi Sursa: Facebook/USA Army

Toți combatanții grupării jihadiste Statul Islamic au părăsit duminică complexul guvernamental strategic din orașul Ramadi, situat în vestul Irakului, pe care forțele irakiene încearcă să-l recucerească, transmite AFP.

„Toți combatanții Daesh (acronimul în limba arabă al Statului Islamic) au plecat. Nu mai există rezistență. Forțele noastre au încercuit complexul și controlează toate intrările și clădirile adiacente”, a declarat Sabah al-Numan, purtător de cuvânt al forțelor de elită antiteroriste irakiene.

El a precizat că zona urmează să fie curățată de mine și alte încărcături explozive plasate de militanții Statului Islamic înainte de sosirea forțelor guvernamentale irakiene în Ramadi.

Situat la 120 de kilometri vest de Bagdad, Ramadi este reședința provinciei majoritar sunite Al-Anbar, cea mai mare din Irak și frontalieră cu Siria, Iordania și Arabia Saudită.

Citeşte mai multe despre:

Stat Islamic teroristi Irak
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati