Irak. Copil de doar 10 ani, oprit de poliţie înainte de a se arunca în aer

07 Apr 2010   •   19:32
Irak. Copil de doar 10 ani, oprit de poliţie înainte de a se arunca în aer
Poliţia irakiană a arestat miercuri un copil de 10 ani, care se pregătea să se arunce în aer, anunţă AFP. Potrivit informaţiilor făcute publice de reprezntanţii poliţiei irakiene, copilul fusese recrutat de al-Qaeda. ?Băiatul de 10 ani, care mai fusese folosit de al-Qaeda pentru plantarea unor bombe, dispăruse de acasă (Amariyat al-Fallujah, la 35 km vest de Bagdad) în urmă cu patru zile?, a declarat poliţia irakiană.


?Trei bărbaţi l-au răpit cu o furgonetă şi l-au dus în satul Chitcher (la 75 km de Bagdad), pentru a-l pregăti de sinucidere?, a adăugat reprezentantul poliţiei, citat de AFP.

Miercuri dimineaţă, i s-a cerut să îmbrace o jachetă pe care era fixat explozibil. A fost dus cu maşina până în apropierea unui filtru al poliţiei de lângă intrarea în localitatea al-Fallujah Amariyat, şi I s-a cerut să se arunce în aer după o oră, conform aceleiaşi surse.

?Potrivit declaraţiei sale, copilul a urmat instrucţiunile, însă a văzut că se apropie un poliţist căruia i-a strigat să se îndepărteze. Cuprins de panică, a fugit, însă a fost prins. Am descoperit asupra sa o vestă plină de explozibili?, a declarat un căpitan irakian.

Copilul a oferit apoi informaţii privind vehiculul folosit de membrii al-Qaeda, în urma cărora au fost arestaţi trei dintre ei.

Antena3.ro

Parteneri
x close