Antena 3 CNN Externe Irak: Kurzii au cucerit oraşul Zumar de la teroriştii grupării Stat Islamic

Irak: Kurzii au cucerit oraşul Zumar de la teroriştii grupării Stat Islamic

Irak: Kurzii au cucerit oraşul Zumar de la teroriştii grupării Stat Islamic
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    25 Oct 2014   •   22:56
Forţele kurde irakiene au cucerit sâmbătă oraşul Zumar de la jihadiştii grupării teroriste Stat Islamic (SI), după săptămâni de lupte în zona din nordul Irakului.
 
''După lupte, care au început în această dimineaţă, cu sprijin aerian american, am putut să-i alungăm pe combatanţii SI din centrul oraşului'' Zumar şi din 11 sate din împrejurimi, a declarat generalul Karim Atuti, din cadrul forţelor kurde (peshmerga), informează AFP, potrivit Agerpres.
 
Zumar, situat la 60 km nord-vest de Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak şi primul căzut în mâinile jihadiştilor în iunie, a fost înconjurat de pehmerga după retragerea armatei irakiene la începutul ofensivei jihadiste.
 
Dar SI a lansat la începutul lui august o nouă ofensivă în direcţia nord, determinându-i pe combatanţii peshmerga să se replieze către regiunea autonomă Kurdistanul irakian. Forţele kurde au câştigat de atunci teren, dar înaintarea lor este lentă.
 
O coaliţie internaţională, sub egida Washingtonului, întreprinde de aproape trei luni lovituri aeriene împotriva SI în Irak, unde grupul controlează vaste teritorii în cinci provincii.
 

×
Subiecte în articol: Irak Stat Islamic
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close