Antena 3 CNN Externe Țara care pune lacătul pe ușă, de spaima coronavirusului: Restricții drastice de călătorie și spații publice închise

Țara care pune lacătul pe ușă, de spaima coronavirusului: Restricții drastice de călătorie și spații publice închise

Irakul a interzis toate adunările publice și le-a interzis călătorilor din Kuweit și Bahrain să pătrundă în țară, a anunțat ministrul irakian al Sănătății, Jaffar Allawi.

Țara care pune lacătul pe ușă, de spaima coronavirusului: Restricții drastice de călătorie și spații publice închise
Sursa foto: Pixabay
27 Feb 2020   •   09:56

În plus, potrivit unui decret citat de Reuters, cetățenii irakieni nu mai au voie să călătorească în nouă țări, pe fondul temerilor crescânde privvind răspândirea coronavirusului. Cele nouă țări sunt:  China, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Italia, Bahrain și Kuweit.

„Oficialii, delegațiile străine și misiunile diplomatice sunt exceptate de la aceste restricții de călătorie”, a mai adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul Allawi a dispus suspendarea cursurilor în școli și universități, precum și închiderea cinematografelor, cafenelelor, cluburilor și a altor locuri de adunare publică la nivel național, în perioada 27 februarie - 7 martie.

Pentru moment, patru irakieni, membri ai aceleiași familii, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, după ce s-au intors recent din Iran.


 

×
Subiecte în articol: Irak coronavirus irak restrictii
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close