Antena 3 CNN Externe Irak: Şapte persoane, printre care şi cinci poliţişti, au murit într-un atentat sinucigaş comis la Tikrit

Irak: Şapte persoane, printre care şi cinci poliţişti, au murit într-un atentat sinucigaş comis la Tikrit

Irak: Şapte persoane, printre care şi cinci poliţişti, au murit într-un atentat sinucigaş comis la Tikrit
de M.T.    |    01 Apr 2013   •   11:57

Şapte persoane, inclusiv mai mulţi poliţişti, au fost ucise luni într-un atentat sinucigaş cu un camion-capcană comis împotriva unui sediu al poliţiei în Tikrit, la aproximativ 160 de kilometri nord de Bagdad, au declarat un ofiţer de poliţie şi un medic de la spitalul din oraş, relatează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit AP, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se află şi cinci poliţişti, în timp ce alţi 15 oameni au fost răniţi în urma atacului.

Atentatul nu a fost revendicat, însă insurgenţi sunniţi, inclusiv din cadrul Al-Qaida în Irak, vizează în mod regulat comunitatea şiită, majoritară în această ţară, dar şi forţele de securitate, cu speranţa de a destabiliza Guvernul şiit condus de Nuri al-Maliki.

Atacatorul sinucigaş a detonat o cisternă umplură cu explozivi la ora locală 8:40 în faţa cartierului general al poliţiei, în centrul oraşului Tikrit, capitala Salaheddin, una dintre cele mai instabile provincii din Irak.

Atentatul a fost comis într-un context de tensiuni sporite, cu mai puţin de trei săptămâni înaintea alegerilor provinciale, în 12 dintre cele 18 provincii irakiene.

După zece ani de la invazia americană, Irakul se confruntă cu o nouă criză politică, pe fundalul unui conflict între al-Maliki şi minoritatea sunnită.

În provinciile în care sunt majoritari, sunniţii manifestează de trei săptămâni, denunţând o „marginalizare" ai cărei victime se consideră.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close