Antena 3 CNN Externe Iran a lansat cu succes în spaţiu o rachetă ce transporta şoareci şi ţestoase

Iran a lansat cu succes în spaţiu o rachetă ce transporta şoareci şi ţestoase

Iran a lansat cu succes în spaţiu o rachetă ce transporta şoareci şi ţestoase
Sursa foto: lansare racgeta
04 Feb 2010   •   00:34


Iran a lansat cu succes o rachetă şi a a prezentat trei noi sateliţi, arăta canalul de limbă engleză Press TV . Racheta "Kavosh 3", care transporta "o capsulă experimentală " a fost lansată cu succes şu va transmite date telemetrice, imagini şi date despre mediu şi zbor.
Transmisiile video vor folosi la studierea ?menajeriei? de pe rachetă- iranienii au trimis îm spaţiu un şoarece, două ţestoase şi viermi, cu nou rachetă de cercetare, despre care preşedintele Mahmoud Ahmadinejad declara că demonstrează că Iran poate învinge Occidentul în bătălia tehnologică.
Ahmadinejad a mai prezenta şi o rachetă uşoară de transport ce este construită şi trei noi sateliţi, catalogaţi a fi ultimele realizări în ambiţiosul program spaţial iranian.
Acest program a îngrijorat Occidentul , care se teme că tehnologia folosită pentru lansarea de sateliţi ar putea fi aplicată la construcţia de rachete cu rază lungă de acţiune cu coase.
Un expert în apărare american declara că nu există nici un scop ştiinţific în lansarea unor asemenea animale în spaţiu, iar aceasta a fost făcută doar pentru a alimenta prestigiul Iranului.
Lansarea a venit la un an după ce Iran a trimis în spaţiu primul satelit de lecomunicaţii ? numit Omid, Speranţă .
Pe de altă parte, modelul rachetei uşoare,Simorgh, a fost prezentat la Teheran, alături de cei trei noi sateliţi - Mesbah-2, Tolo şi Navid-e-Elm-o-Sanat. Oficialii arătau că Simorgh poate transporta un satelit de 100 kg până la 550 km deasupra Pămîntului.
Franţa s-a arătat profund preocupată de lansarea iranian. Purtătorul de cuvânt al ninisterului francez de Externe, Bernard Valero, declara că statele nu ar trebui să contribuie la proliferarea rachetelor balisitice ce pot fi folosite ca arme de distrugere în masă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close