Antena 3 CNN Externe Iran a testat rachete cu rază scurtă de acţiune

Iran a testat rachete cu rază scurtă de acţiune

Iran a testat rachete cu rază scurtă de acţiune
Sursa foto: racheta iran
28 Sep 2009   •   03:40

Iran a efectuat tiruri cu rachete cu rază scurtă de acţiune, după ce Gărzile Revoluţionare au început duminică exerciţii militare menite a întări capacitatea de apărare antiaeriană a republicii islamice.
Tirurile de rachete, sub numele Marele Profet IV, au loc pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul pe tema controversatului program nuclear iranian, după ce republica islamică a recunoscut săptămâna trecută că ridică o a doua fabrică de îmbogăţire a uraniului.
Canalul de limbă engleză Press-TV a relatat că în prima zi au fost trase rachetele sol-sol Fateh-110 şi rachetele navale Tondar 69 .

Pe de altă parte, şeful agenţiei nucleare iraniene declara că Teheran va permite inspectorilor ONU să verifice noua fabrică de îmbogăţire a uraniului.
Dezvăluirile despre unui nou sait de îmbogăţire a uraniului ridică perspectiva ?unor sancţiuni suplimentare severe?, arăta secretarul american al Apărării Robert Gates. Deşi a reiterat preferinţa sa pentru o soluţie diplomatică, el a subliniat că nicio opţiune nu este eliminată.
Antena3.ro

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close