Antena 3 CNN Externe Iran acceptă acordul nuclear propus de ONU, dar vrea modificări

Iran acceptă acordul nuclear propus de ONU, dar vrea modificări

Iran acceptă acordul nuclear propus de ONU, dar vrea modificări
Sursa foto: nuclear
28 Oct 2009   •   01:44

Iran va accepta cadrul acordului nuclear propus de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (IAEA) dar doreşte schimbări semnificative ale acestuia, arăta postul naţional de televiziune Al-Alam .
Iran va anunţa decizia în următoarele 48 de ore privitoare la proiectul ONU ce cere ca Teheran să îşi trimită uraniul slab îmbogăţit în străinătate pentru prelucrare ulterioară, arăta o sursă oficială citată de postul de televiziune
Proiectul de acord prezentat de IAEA cere expedierea uraniului către Rusia şi Franţa, pentru ca ulterior să fie retrimis spre Iran în bare de combustibil cu o puritate de 20 procente.
Pe de altă parte postul de televiziune iranian de limbă engleză Press TV sublinia că Iran nu va trimite tot uraniul său într-un singur transport.
"Iran în calitate de cumpărător ştie cel mai bine de cât uraniu, îmbogăţit la 19.75 procente, are nevoie," declara un diplomat, citat de sursa citată. Acesta aprecia că expedierea întregului stoc ar fi contra intereselor naţionale.
De asemenea, şeful comisiei parlamentare pentru relaţii externe Alaeddin Boroujerdi sublinia că "poate trimite cantitatea programată de uraniu slab îmbogăţit în transporturi separate, pentru ca livrarea de combustibil a străinilor să fie garantată."
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close