Antena 3 CNN Externe Iran acuză Israelul că s-ar afla în spatele atentatului de la Beirut

Iran acuză Israelul că s-ar afla în spatele atentatului de la Beirut

Iran acuză Israelul că s-ar afla în spatele atentatului de la Beirut
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    20 Oct 2012   •   19:01

Iranul a condamnat atentatul cul bombă de la Beirut, în urma căruia a murit şeful servicilor de informaţii din cadrul poliţiei libaneze, acuzând că Israelul se află în spatele atacului, informează AFP.

În contradicţie cu ceea ce susţine Teheranul, opoziţia libaneză a atribuit atacul oamenilor lui Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, un aliat vechi al Iranului.

"Iranul condamnă explozia teroristă produsă de cei care caută să creeze disensiuni între diverse grupări libaneze, în detrimentul intereselor Libanului", a declarat Ramin Mehmanparast, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, într-un mesaj postat pe site-ul ministerului.
   
"Fără nicio îndoială, inamicul principal al poporului libanez este regimul sionist, care are cel mai mult de profitat de pe urma instabilităţii şi absenţei securităţii în regiune", a adăugat el.
   
Pe de altă parte, ministrul de Externe Ali Akbar Salehi a acuzat "inamicii regiunii" că ar "căuta să sporească insecuritatea cu scopul de a-şi realiza obiectivele răuvoitoare", într-o conversaţie telefonică, vineri seara, cu omologul său libanez Adnan Mansour, potrivit site-ului ministerului.
   
Şeful serviciilor de informaţii din cadrul poliţiei libaneze Wissam al-Hassan, un musulman sunnit apropiat opoziţiei libaneze faţă de regimul de la Damasc, a fost ucis într-un atentat cu maşină-capcană.
   
Siria a condamnat acest atentat, dar opoziţia libaneză a acuzat regimul de la Damasc, susţinut de către Teheran, că este responsabil de comiterea atentatului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close