Antena 3 CNN Externe Iran alocă 20 milioane dolari pentru "a rezista" abuzurilor occidentale

Iran alocă 20 milioane dolari pentru "a rezista" abuzurilor occidentale

Iran alocă 20 milioane dolari pentru "a rezista" abuzurilor occidentale
Sursa foto: iran
30 Noi 2009   •   20:22

Parlamentarii din Iran, stat acuzat de Occident de încălcarea drepturilor omului, au susţinut un plan prin care se alocă 20 de milioane de dolari pentru a clarifica situaţia şi a "rezista" unor asemenea abuzuri din partea SUA şi Marii Britanii.
Parlamentul a mai votat şi pentru obligarea Ministerului de Externe să pregătească un raport anual privind situaţia drepturilor omului în cele două state duşmane occidentale, arată agenţia IRNA.
Rapoartele vor fi emise în fiecare an pe 4 noiembrie, când republica islamică aniversează atacul din 1979 asupra ambasadei americane din Teheran de către studenţi radicali, care au luat 52 de americani ostatici timp de 444 de zile.
Conform propunerii, 20 de milioane de dolari vor fi alocaţi raportului "mişcărilor progresiste" despre abuzurile în SUA şi Marea Britanie.
IRNA nu a precizat ce mişcări vor primi banii, dar folosirea cuvântului de "rezistenţă" ar putea fi o referire implicită la grupuri militante precum Hezbollah sau Hamas, pe care Iral le susţine şi la cate se referă ca fiind "grupuri de rezistenţă ."
Ministerele de Informaţii, comunicaţii, cultură, afaceri externe şi Gărzile Revoluţionare vor decide cum să se cheltuiască fondurile.
Aceleaşi organizaţii vor mai distribui banii printre "cei care rezistă la acţiunile ilegale ale guvernelor americane şi britanică," fără a se elabora.
La începutul acestei luni, comisia pentru drepturile omului a Adunării Generale a ONU a condamnat înăbuşirea violentă a protestelor care au urmat alegerilor prezidenţiale din vară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close