Antena 3 CNN Externe Iran amână negocierile nucleare ?pentru a pedepsi Occidentul?

Iran amână negocierile nucleare ?pentru a pedepsi Occidentul?

Iran amână negocierile nucleare ?pentru a pedepsi Occidentul?
29 Iun 2010   •   11:52

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat că Iran va amâna discuţiile nucleare cu Occidentul până la finele lunii august pentru a pedepsi Vestul că a impus sancţiuni economice contra republicii islamice.

Ahmadinejad a ţinut o conferinţă de presă la Teheran, unde a subliniat că Iran va reveni la discuţii pe marginea controversatului program nuclear "după jumătatea Ramadanului" la sfârşitul lunii august pentru a da o lecţie Occidentului despre "cum să aibă un dialog cu alt stat."

La începutul lunii, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie pentru a impune un al patrulea set de sancţiuni contra Iranului pentru programul său nuclear.

Prin impunerea de sancţiuni contra Iranului,  "Occidentul doreşte să aibă superioritate în discuţii, iar noi considerăm aceasta imoral," declara Ahmadinejad, care a adăugat că din acest motiv amână negocierile.

Ahmadinejad a completat că decizia Teheranului este un fel de contramăsură la adoptarea de sancţiuni şi "acesta este un fel de luptă."

"Iran este pregătit să discute, dar ei (occidentalii) trebuie să înveţe cum să se comporte".

În mai, Iran, Turcia şi Brazilia au semnat o declaraţie comună  la Teheran pentru acceptarea unui schimb nuclear, în care Iranul va livra uraniul slab îmbogăţit în Turcia în schimul unui uraniu la o puritate de 20%.

Ahmadinejad declara că pentru aceasta, Occidentul ar trebui să clarifice poziţia sa asupra armelor nucleare israeliene şi dacă au respectat reglementările Tratatului de Nonproliferare Nucleară.

De asemenea în viitoarele discuţii pentru schimbul nuclear, Iran va include Turcia şi Brazilia în negocieri, arăta Ahmadinejad.

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close