Antena 3 CNN Externe Iran ameninţă ca va produce singur combustibil nuclear dacă nu se ajunge la un acord

Iran ameninţă ca va produce singur combustibil nuclear dacă nu se ajunge la un acord

 Iran ameninţă ca va produce singur combustibil nuclear dacă nu se ajunge la un acord
Sursa foto: nuclear iran
30 Dec 2009   •   17:31

Ministrul iranian de Externe Manouchehr Mottaki a declarat că ţara sa va produce combustibil nuclear puternic îmbogăţit pentru reactorul său de cercetare dacă statele occidentale refuză să îl livreze.
"Am stabilit o limită de timp pentru ca Occidentul să ia o decizie legată de livrarea combustibilului necesar pentru reacotrul de cercetare din Teheran ," declara Mottaki în cadrul unei conferinţe de presă.
"Dacă nu se ia o decizie logică într-un timp scurt, pentru cumpărare sau schimb, Iran va produce singur combustibilul. Nu vom mai aştepta".
Săptămâna trecută, Teheran a respins termenul limită stabili de SUA pentru a oferi un răspuns legat de schimbul nuclear.
Anterior purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, declara că decembrie este "un deadline foarte real pentru Iran să îşi respecte responsabilităţile " nucleare .
Conform unui acord susţinut de ONU, majoritatea uraniului slab îmbogăţit ar urma să fie trimis în Rusia şi Franţa până la finele anului , unde va fi procesat şi va trimis înapoi îmbogăţit la o purtitate de 20%, pentru reactorul nuclear de cercetare din capitală.
Iran a respins acordul, cerând un schimb simultan pe teritoriul statului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close