Antena 3 CNN Externe Iran anunţă mărirea capacităţii nucleare: ?Occidentul să nu îndrăznească să ne ameninţe?

Iran anunţă mărirea capacităţii nucleare: ?Occidentul să nu îndrăznească să ne ameninţe?

Iran anunţă mărirea capacităţii nucleare: ?Occidentul să nu îndrăznească să ne ameninţe?
Sursa foto: iran nuclear
29 Mai 2009   •   11:54

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad declarat că Iranul şi-a mărit capacitatea de a îmbogăţi uraniul, un alt gest de sfidare a Occidentului.
Ahmadinejad a declarat luna trecută că Iranul avea 7000 de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului la centrul de la Natanz . O creştere foarte mare de cele 6000 de centrifuge anunţate în februarie.
Deşi în comentariile de acum transmise de agenţia IRNA nu a mai oferit o cifră exactă, arăta că ?acum avem peste 7000 de centrifuge, iar Occidentul să nu îndrăznească să ne ameninţe?, declara Ahmadinejad.
Acesta a făcut de altfel din extinderea programului nuclear centru campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 12 iunie şi a adoptat un ton deosebit de dur contra SUA şi a statelor ce cer oprirea îmbogăţirea uraniului.
Liderii iranieni susţin că nu vor renunţa niciodată la tehnologia nucleară şi vor doar reactoare pentru a obţine energie. SUA şi Israel se tem că unităţile de îmbogăţire a uraniului ar putea fi folosite pentru a produce material pentru focoase nucleare.
Deşi există un consens printre alegători privind dreptul la programul nuclear al statului, contracandidaţii lui Ahmadinejad- doi moderaţi şi unul de orientare mai dură, au pus la îndoială poziţiile adoptate de acesta faţă de Occident şi propunerile lor de ajutor economic dacă se renunţă la îmbogăţirea uraniului.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close