Antena 3 CNN Externe Iran atacă statele vecine pentru ?servirea? intereselor Israelului

Iran atacă statele vecine pentru ?servirea? intereselor Israelului

Iran atacă statele vecine pentru ?servirea? intereselor Israelului
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
17 Aug 2009   •   04:45

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a criticat dur statele vecine pentru adoptarea unor politici ce servesc "regimului sionist," transmite agenţia semioficială Fars .


"Ne pare rău pentru acele ţări din jurul nostru şi acei vecini care sunt în serviciul Sionistului şi oferă mijloace pentru hegemonia Israelului asupra lumii ," declara Ahmadinejad .

"Aceştia nu înţeleg că fac lucrurile uşoare pentru sionişti. Sperăm că se vor putea trezi".

Miercuri s-a aflat că SUA, Israel şi Turcia plănuiesc un exerciţiu militar comun în Marea Mediterană, care nu este primul de acest gen.

În iulie, premierul turc Recep Tayyip Erdogan declara că este gata să revină ca mediator în discuţiile indirecte Israel-Siria . Tentativele Turciei în această privinţă nu sunt văzute bine de autorităţile Iranului.

De asemenea, relaţiile tot mai bune dintre Israel şi Azerbaidjan sunt motiv de preocuparee pentru republica islamică.

Noul ambasador isarelian în Azerbaidjan a exprimat pe 11 august interesul ţării sale pentru dezvolotarea relaţiilor cu Azerbaidjan, subliniind că misiunea sa este "îmbunătăţirea relaţiilor dintre Israel şi Azerbaidjan, creşterea comerţului şi întărirea parteneriatului."

Iran a protestat direct şi indirect contra prezenţei Israelului la graniţele sale, privind aceasta ca o ameninţare la existenţa sa. Oficialii iranieni susţin că Israel defăşoară numeroase comploturi pentru a destabiliza şi răsturna regimul islamic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad republica islamica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close