Antena 3 CNN Externe Iran: Atacul israelian nu poate decât să ÎNVENINEZE conflictul şi tensiunile

Iran: Atacul israelian nu poate decât să ÎNVENINEZE conflictul şi tensiunile

Iran: Atacul israelian nu poate decât să ÎNVENINEZE conflictul şi tensiunile
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Noi 2013   •   09:33
Liderul diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a apreciat vineri la Ankara că "dacă se va dovedi a fi adevărat" atacul israelian în Siria nu poate decât "să învenineze conflictul şi tensiunile" în ţara cuprinsă de un război civil, relatează AFP, conform Mediafax.
"Această informaţie nu a fost încă confirmată, însă dacă se adevereşte, vom denunţa în modul cel mai puternic orice atac de acest gen care vizează Siria", a declarat el pentru presâ în cursul unei vizite în Turcia.
Postul de televiziune prin satelit Al-Arabiya a transmis joi că Israelul a atacat o bază militară aeriană din nord-vestul Siriei, vizând o încărcătură de rachete destinată mişcării şiite libaneze Hezbollah care luptă alături de forţele siriene împotriva rebelilor.
Un responsabil american a confirmat pentru AFP un "atac israelian", însă nu a dat detalii privind ţinta.
"Orice atac care vizează Iranul nu va face decât sâ sporească tensiunile şi să servească interesele celor care vor să continue războiul şi să blocheze orice tentativă în favoarea păcii", a subliniat ministrul iranian al cărei ţări are strânse legături cu regimul de la Damasc.
 

×
Subiecte în articol: SUA Israel Siria atac Hezbollah
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close