Antena 3 CNN Externe Iran avertizează protestatarii că riscă să fie răpiţi de... Israel

Iran avertizează protestatarii că riscă să fie răpiţi de... Israel

Iran avertizează protestatarii că riscă să fie răpiţi de... Israel
Sursa foto: iran demonstratii
26 Noi 2009   •   15:52

La aproape şase luni de la alegerile prezidenţiale ce au declanşat un val de proteste anti-guvernamentale, forţele de securitate iranienie îi avertizează pe cetăţeni că demonstranţii riscă să fie răpiţi de Israel.
Surse din Teheran, citate de Fox News, au declarat că truele de şoc din Gărzile Revoluţionare, basiji, răspândesc zvonul că agenţi israelineni activează în Teheran, ca o metodă de a speria potenţialii protestatari şi să îi ţină departe de strazi şi pieţe.
Zeci de mii de iranieni au participat la proteste, adesea violente, pentru a denunţa fraudarea alegerilor prezidenţiale din iunie de către Mahmoud Ahmadinejad.
Anterior, presa iraniană de stat informa că un fost viceministru al Apărării a fost răpit de Israel în 2006.
Ali Reza Asgari, general în rezervă care a lucrat pentru Gărzile Revoluţionare, a dispărut în timpul unei călătorii private în Turcia în decembrie 2006. Un fost ministru german al Apărării declara în martie că Asgari a defectat şi a oferit informaţii occidentului despre programul nuclear iranian.
Presa iraniană susţine însă că Asgari ?a fost răpit cu ajutorul Mossad şi al serviciilor secrete germane şi britanice şi trimis în Israel.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close