Antena 3 CNN Externe Iran către statele din Golf: Nu cumpăraţi rachete americane că vă irosiţi banii

Iran către statele din Golf: Nu cumpăraţi rachete americane că vă irosiţi banii

Iran către statele din Golf: Nu cumpăraţi rachete americane că vă irosiţi banii
Sursa foto: racheta lansare
05 Feb 2010   •   03:48

Un oficial al armatei iraniene a cerut statelor din Golf să nu irosească bani pe rachete americane, lăudându-se că Iran le poate face inutile, transmite agenţia de presă IRNA.

Teheran a criticat miercuri planurile Statelor Unite de a mări apărare din Golf contra unui potenţial atac cu rachete iraniene, republica islamică subliniind că nu prezintă nicio ameninţare la adresa vecinilor.

"Instalarea rachetelor Patriot anti-rachetă este un nou truc pentru a goli buzunarele bogatelor state dn Golful Persic ," declata generalul Hassan Firuzabadi, şeful statelor majore reunite ale forţelor armate iraniene.

"Rachetele Patiot pot fi făcute ineficiente de tactici simple şi sfătuiesc ţările regionale, în special statele islamice, să nu irosească banii pe aceste rachete care nu au funcţionat nicăieri" declara acesta.

Administraţia americană va plasa nave cu capacităţi anti-rachetă în largul coastelor Iranului şi sisteme anti-rachetă în cel puţin patru ţări din Golf--- Bahrain, Kuwait, Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Aliatul american Bahrain a recunoscut că apărarea militară din Golf este modernizată dar a cerut Iranului să nu considere aceste state ca planuri pentru atac-

Iran a efectuat numeroase manevre militare în Golf şi a prezentat numeroase rachete în ultimii ani. A ameninţat să lovească ţinte occidentale dacă locaţiile nucleare iraniene sunt atacate de SUA şi Israel .
Un oficial al Gărzilor Revoluţionare iraniene a declarat că Iran a dezvoltat arme anti.blindaj ce pot combate elicopterele americane Apache şi tancurile blindate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Persic
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close