Antena 3 CNN Externe Iran crtitică poziţia Rusiei în ?conflictul? nuclear cu Occidentul

Iran crtitică poziţia Rusiei în ?conflictul? nuclear cu Occidentul

Iran crtitică poziţia Rusiei în ?conflictul? nuclear cu Occidentul
Sursa foto: ahmadinejad
27 Mai 2010   •   00:26


Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat dur Rusia pentru că susţine SUA în impunerea de noi sancţiuni contra Teheranului. Interpretarea comportamentului Rusiei "a devenit din ce în ce mai dificil pentru noi,"arăta Ahmadinejad, citat de PressTV.
"Poporul nostru nu ştie dacă ei (ruşii) sunt prietenii noştri, de partea noastră sau urmăresc altceva," transmitea agenţia Fars .
Secretarul american de stat Hillary Clinton arăta în cadrul unor audieri din Senat că SUA şi aliaţii săi occidentali au ajuns la un acord cu Rusia şi China pentru un proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU ce va extinde sancţiunile contra Iranului.
În cadrul unui discurs în oraşul Kerman, Ahmadinejad arăta "dacă eram în locul preşedintelui rus, m-aş fi gândit de două ori în privinţa chestiunilor ce sunt legate de marele popor iranian" .
Iran speră ca ruşii să îşi modifice poziţia, arăta acesta, adăugând că liderii ruşi nu ar trebui să îi lase pe iranieni să creadă că ruşii sunt de partea duşmanilor istorici ai Iranului.
"Nu ar trebui să vedem, în vremuri sensibile, pe vecinul nostru Rusia sprijinind pe cei care sunt contra noastră, care ne arată animozitate de 30 de ani.
Aceasta nu este acceptabil pentru poporul iranian. Sper că vor fi atenţi şi îşi vor corecta acţiunea" .
Ahmadinejad a mai cerut ca SUA şi Rusia să susţină schimbul nuclear propuse de Teheran, Brazilia şi Turcia, subliniind că "nu mai sunt scuze."
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close