Antena 3 CNN Externe Iran denunţă ?intoleranţa? europeană privind burqa

Iran denunţă ?intoleranţa? europeană privind burqa

Iran denunţă ?intoleranţa? europeană privind burqa
Sursa foto: Manouchehr Mottaki,
03 Iun 2010   •   21:50

Ministrul iranian de externe, Manouchehr Mottaki, a denunţat "intoleranţa" europeană faţă de voalul islamic, pe fondul iniţiativelor din Franţa şi Belgia privind interzicerea purtării burqa în public.
"Noi credem că acesta este un exemplu de intoleranţă ce există în Europa" cu privire la musulmani, arăta Mottaki în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.
"Sperăm că liderii europeni vor reflecta asupra subiectului, noi punem mare importanţă drepturilor minorităţilor religioase," arăta acesta, adăugând că "noi considerăm iniţiativele din unele state occidentale ca fiind îngrijorătoare pentru popoarele musulmane."
Luna trecută, cabinetul francez a aprobat un proiect de lege de interzicere a voalului musulman în spaţiile publice, urmând a fi supusă discuţiei în parlament în iulie.
În acelaşi timp, în Belgia, parlamentarii au susţinut un proiect de lege ce interzice voalul musulman în spaţiul public, inclusiv pe stradă.
Textul urmează a fi discutat şi de camera superioară înainte de a intra în vigoare.
Oraşul spaniol Lerida a devenit, săptămâna trecută, primul din ţară care interzice purtarea voalului musulman ce acoperă faţa în clădirile publice.
O interdicţie similară este discutată ţi în regiunea catalană.
Legislaţii similare mai pregătesc Olanda şi Austria.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close