Antena 3 Externe Iran este gata să oprească vânzarea de petrol către Europa

Iran este gata să oprească vânzarea de petrol către Europa

de N.B.    |    07 Feb 2012   •   15:10
Iran este gata să oprească vânzarea de petrol către Europa
Sursa foto: Foto: english.alrroya.com

Parlamentul din Iran pare a fi pregătit să impună interzicerea exporturilor de petrol către Europa, ca răspuns la sancțiunile impuse de Occident în luna ianuarie, susțin mass media de stat iraniene, citate de CNN.

”Parlamentul este pregătit să sisteze exporturile de petrol către Europa” a spus deputatul iranian Ali Larijani. Un alt memrbu al Parlamentului a fost de acord cu acesta, citând cerințele studenților care au demonstrat în stradă luni, ”trebuie să luăm măsrui revoluționare și să interzicem vânzarea de petrol către Europa”.

Un oficial militar din Iran a comentat că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite sunt destinate eșecului, ele nefiind economice în natură, ci având doar un caracter oficial și birocratic.

Sancțiunile impuse asupra Iranului au ca scop punerea de presiune pe Teheran pentru a dezvălui mai multe informații cu privire la programul nuclear. Occidentul consideră că Iranul încearcă să dezvolte arme nuclear, deși oficialii iranieni au infirmat aceste acuze, susținând că programul nuclear este creat doar pentru producția de energie electrică pentru civili.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close