Antena 3 CNN Externe Iran: În caz de atac, niciun soldat american nu va pleca viu din regiune

Iran: În caz de atac, niciun soldat american nu va pleca viu din regiune

Iran: În caz de atac, niciun soldat american nu va pleca viu din regiune
Sursa foto: teheran
09 Apr 2010   •   14:48

Militarul cu cea mai mare funcţie din armata iraniană a avertizat că dacă SUA atacă republica islamică niciunul din soldaţii americani din regiune nu se va întoarce viu acasă.
Şeful statului major, generalul Hassan Firouzabadi, a făcut declaraţiile la doar o zi după ce preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a avertizat SUA cu o replică dură după ce a criticat noua politică nucleară a Casei Albe.
"Dacă SUA acţionează contra Iranului, atunci ameninţările contra sa vor deveni de o mie de ori mai multe, problemele sale economice vor creşte şi va pierde mai multe pieţe. Şi niciunul din soldaţii americani din regiune nu se va întoarce în viaţă în America", arăta acesta.
Generalul aprecia că Obama este un bărbat sensibil,dar că nu poate acţiona.
"Este un negru dintr-o categorie socială neprivilegiată, cu trecut asiatic şi are compasiune pentru umanitate în inima sa, dar este înstrăinătat de terifiantul aparat american şi nu poate face nimic" .
Ahmadinejad l-a avertizat pe Obama în privinţa noii politici nucleare americane că dacă ?păşeşte pe urma lui Bush, răspunsul naţiunii va fi la fel de dureros ca cel dat lui Bush" .
Marţi, Washington a prezentat noile limitări ale arsenalului nuclear, în care armele atomice vor fi folosite doar în "circumstanţe extreme" şi nu va ataca statele non-nucleare. Cu toate aceata, Iran şi Coreea de Nord sunt considerate excepţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close