Antena 3 CNN Externe Iran: Liderul opoziţiei formează un partid al rezistenţei

Iran: Liderul opoziţiei formează un partid al rezistenţei

Iran: Liderul opoziţiei formează un partid al rezistenţei
Sursa foto: Mir Hossein Mousavi
17 Aug 2009   •   08:01

Liderul opoziţiei iraniene a lansat o nouă mişcare politică într-o încercare de a canaliza rezistenţa contra regimului şi a scade presiunea pentru arestarea sa.

Mir Hossein Mousavi, fostul premier învins de Mahmoud Ahmadinejad la alegerile prezidenţiale din iunie, declara că mişcarea se va numi Calea Verde a Speranţei şi va uni multe grupuri disparate ce luptă pentru democraţie şi dominaţia legii.
Deşi a oferit puţine detalii a declarată că ?verdele este simbolul mişcării. Sloganul său cere implementarea impecabilă a Constituţiei, iar numeroase grupuri independente formează corpul acestei mişcări. Calea Verde a Speranţei are scopul de a recâştiga drepturile poporului, care au fost negate.?

Prin faptul că o califică o mişcare, şi nu partid politic, el scapă de necesitatea de a obţine permisiunea guvernului. Anunţul său sfidător vine pe fondul apelurilor crescânde pentru arestarea sa, lansate de câtre susţinătorii regimului.

Oficialii au pus alţi 38 de activişti ai opoziţiei pe lista de acuzaţi în cazul proceselor lansate contra a circa 140 de persoane ce au participat la protestele de stradă.

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close