Antena 3 CNN Externe Iran. Prăbuşirea avionului Tupolev, provocată cel mai probabil de un incendiu la unul dintre motoare

Iran. Prăbuşirea avionului Tupolev, provocată cel mai probabil de un incendiu la unul dintre motoare

Iran. Prăbuşirea avionului Tupolev, provocată cel mai probabil de un incendiu la unul dintre motoare
Sursa foto: Avion
15 Iul 2009   •   23:53

Primele cercetări privind prăbuşirea avionului Tupolev indică faptul că incidentul ar fi fost provocat de un incendiu la unul dintre motoare. Aeronava s-a prăbuşit, miercuri, în Iran cu 168 de oameni la bord.

Avionul a plecat din capitala Iranului şi a explodat la impactul cu solul la numai un sfert de oră de la decolare. Tupolevul de fabricaţie rusească efectua o cursă din Teheran în capitala armeană Erevan. Oraşul Qazvin, lângă care a avut loc tragedia, este la 165 kilometri de Teheran şi are peste 330 de mii de locuitori.

Echipele de salvare nu au găsit niciun supravieţuitor. Compania aeriană a primit cereri privind naţionalitatea pasagerilor inclusiv din România.

"La ora 12, locuitorii din zonă au văzut o mare explozie şi un nor de fum care se ridica deasupra sudului oraşului. Apoi, mai mulţi oameni au sunat la pompieri şi au spus că s-a prăbuşit un avion. Am început imediat să căutăm prin epava avionului", a spus unul dintre pompieri.

In ciuda intervenţiei rapide a echipelor de salvare, nu mai era nimic de făcut. Toţi cei aflaţi la bordul avionului aparţinând Caspian Airlines şi-au pierdut viaţa.

"Erau 168 de pasageri la bord, dintre ei 151 de adulţi, 2 copii şi 15 membrii ai echipajului. Nu ştim exact cetăţenia lor. O vom anunţa mai târziu", a declarat un reprezentant al companiei aeriene.

Potrivit presei, majoritatea pasagerilor erau armeni şi georgieni. Printre aceştia se aflau soţia ambasadorului Georgiei în Iran şi directorul financiar al ambasadei georgiene în Armenia.

Rudele pasagerilor avionului Tupolev 154 care făcea legătura între Teheran şi Erevan s-au deplasat imediat la sediul companiei Caspian Airlines din Erevan. Acolo, au verificat listele cu numele pasajerilor. Unele au plecat cu lacrimi în ochi, iar altele şi-au rezervat bilete pentru a se întoarce în Iran. Un bărbat chiar a leşinat.

Preşedintele armean a decretat ziua de 16 iulie Zi de Doliu, în memoria victimelor accidentului aviatic.

Antena 3




×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close