Antena 3 CNN Externe Iran: primul verdict de condamnare la moarte pentru protestele electorale

Iran: primul verdict de condamnare la moarte pentru protestele electorale

Iran: primul verdict de condamnare la moarte pentru protestele electorale
Sursa foto: proteste iran
09 Oct 2009   •   14:44

Iranul a pronunţat prima sentinţă de condamnare la moarte pentru protestele electorale, scrie un site iranian. Mowcamp, unul din numeroasele siteuri în farsi pe care opozanţii se bazau pentru răspândirea informaţiilor, a relatat că acuzatul, Mohammed Reza Ali-Zamani, a fost informat luni de verdict. Siteul nu oferă o sursă pentru informaţie, care nu a putut fi verificată de agenţiile internaţionale de presă.

Websiteul scrie că Ali-Zamani ?a fost transferat luni de la închisoarea Evin la Tribunalul Revoluţionar. unde i-a fost comunicat verdictul.? Evin este numele celei mai sumbre închisori din Teheran, unde oponenţii regimului sunt închişi.
Dacă se confirmă, aceasta ar fi prima condamnare la moarte în procesele deschise contra a peste 100 de susţinători ai opoziţiei care au participat la protestele de stradă după ce preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost reales, în luna iunie.
Suporterii opoziţiei şi grupurile pentru drepturile omului au denunţat procesele de faţadă de la Teheran menite a intimida populaţia.
Dovezi ale brutalităţii contra protestatarilor arestaţi au apărut pe internet între timp, inclusiv imagini video, fotografii sau mărturii. Opoziţia pretinde că peste 70 de civili au fost ucişi în închisoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close