Antena 3 CNN Externe Iran: Sancţiunile nu vor împiedica obiectivele nucleare

Iran: Sancţiunile nu vor împiedica obiectivele nucleare

Iran: Sancţiunile nu vor împiedica obiectivele nucleare
07 Apr 2010   •   08:16

"Sancţiunile nu vor avea niciun impact asupra activităţilor noastre," declara purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Ramin Mehmanparast, întrebat despre posibilul impact al acestora asupra Teheranului.
"Nu le considerăm a fi un impediment. Cu cât mai multe sancţiuni, cu atât mai hotărâţi vom fi să ne urmăm drepturile noastre," arăta acesta.
Iran susţine că are dreptul la tehnologie nucleară, deoarece a semnat Tratatul de Nonproliferare.
Între timp însă Washington a intensificat presiunea pentru a introduce noi sancţiuni contra Teheranului.
În cadrul unui interviu pentru New York Times, preşedintele american Barack Obama a declarat că intenţionează să introducă noi restricţii în folosirea armelor nucleare în cadrul unei schimbări complete a politicii nucleare american, dar că va face excepţii pentru "devianţi precum Iran sau Coreea de Nord."
"Toate statele, indiferent dacă sunt state cu arme nucleare, sau fără arme nucleare sau care aspiră la a deveni state nucleare, cred că ar trebui să fie foarte clar despre abordarea noastră şi strategia" arăta Obama.
"Şi cred că atunci când priveşti state izolate precum Iran sau Coreea de Nord, ar trebui să vadă că în decursul ultimului an şi jumătate, am urmat o politică ce le va izola şi mai mult atâta timp cât operează în afara normelor acceptate internaţional."
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close