Antena 3 CNN Externe Iran: SUA şi Israel nu au curaj să atace

Iran: SUA şi Israel nu au curaj să atace

Iran: SUA şi Israel nu au curaj să atace
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
25 Noi 2009   •   02:46

În pofida faptului că a declanşat manevre militare ce au alimentat tensiunile din Orientul Mijlociu şi au dus preţul la petrol şi mai sus, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că nu se teme că SUA sau Israel ar putea ataca Iran, deoarece "nu au curaj să facă acest lucru" .
După o discuţie de trei ore cu preşedintele iranian, liderul Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Iran ar trebui să negocieze Occidentul să găsească o soluţie "corectă şi echilibrată" pentru preocupările legate de programul său nuclear.
Ahmadinejad în schimb nu a făcut promisiuni şi a declarat sfidător că Iran va încerca să -şi îmbunătăţească tehnologia de îmbogăţire a uraniului dacă nu îl poate cumpăra pe piaţa externă.
"Dacă poporul ne cere să îl producem singuri, ar trebui să o facem, iar oportunitatea pe care am încercat să o creăm pentru cealaltă parte va fi pierdută" puncta Ahmadinejad.
Vizita lui Ahmadinejad în Brazilia a fost condamnată de politicieni americani, care punctau că Silva a făcut "o greşeală gravă" întâlnindu-se cu liderul iranian.
El era privit ca o contrapondere la liderii de stânga extremă din American de Sud, precum cei din Bolivia şi Venezuela, care au susţinut făţiş Iran.


Ahmadinejad era aşteptat marţi în Bolivia, unde era aşteptat să se întâlnească cu preşedintele Evo Morales, dar şi să inaugureze un spital şi două fabrici de procesare a laptelui, donate de Iran. De asemenea, Teheran a donat echipament pentru o staţie TV şi a vândut 700 de tractoare fabricate în Venezuela, precum şi acordarea de sprijin financiar pentru două fabrici de ciment.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close