Antena 3 Externe Iran. Un bărbat a fost condamnat la amputarea mâinilor pentru că a furat ciocolată

Iran. Un bărbat a fost condamnat la amputarea mâinilor pentru că a furat ciocolată

de Antena3.ro    |    17 Oct 2010   •   13:59
Iran. Un bărbat a fost condamnat la amputarea mâinilor pentru că a furat ciocolată Foto: iranhr.net

Un judecător iranian a condamnat la amputarea mâinilor un om acuzat de furt de ciocolată şi cacao de la un magazin de bomboane, a relatat, sâmbătă, agenţia iraniană de ştiri Fars, citată de CNN.
   
"Având în vedere mărturisirea pârâtului şi faptul că el a fost găsit vinovat de intrare prin efracţie, în conformitate cu Coranul, el merită să aibă mâna tăiate", ar fi spus judecătorul la pronunţarea sentinţei.
   
Bărbatul, de 21 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat în mai, el fiind prins în trafic, a relatat Fars. În timpul arestului, poliţiştii au găsit asupra lui bani, ciocolată şi cacao.
   
"După ce bărbatul a fost dus la secţia de poliţie, a fost raportat un furt de la un magazin de dulciuri", a scris Fars.
   
Poliţiştii au susţinut că, ulterior, bărbatul a mărturisit furtul din magazin. În plus faţă de amputarea mâinilor, bărbatul a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru distrugerea proprietăţii şi la şase luni pentru că s-a împotrivit arestului.
   
Astfel de condamnări de amputare a mâinilor sunt frecvent pronunţate în Iran pentru cei care au condamnări anterioare pentru jaf şi furt.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close