Iran va analiza posibilitatea îmbogăţirii uraniului în străinătate

26 Apr 2010   •   23:26
Iran va analiza posibilitatea îmbogăţirii uraniului în străinătate
iran nuclear

Ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki, declara la Viena că Iran doreşte să ia în considerare îmbogăţirea uraniului în alte state, aşa cum a sugerat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.
La o conferinţă de presă comună după o întâlnire cu omologul austriac, Michael Spindelegger, oficialul iranian declara că ţara sa este dispusă să negocieze această chestiune, dar că detaliile ar trebuie stabilite ulterior. El a declarat că va discuta acest subiect cu membrii Consiliului de Securitate al ONU.
Mottaki a reiterat că Iran are dreptul de a folosit energie nucleară în scopuri paţnice şi nu există niciun motiv pentru a sancţiona republica islamică pe acest subiect.
Totuşi, Spindelegger arăta că Iran ar trebui să coopereze cu comunitatea globală, altfel, "direcţia de sancţiuni contra Iranului " va continua. El mai arăta că "a obţinut mesaje noi" în timpul întâlnirii cu Mottaki, dar totuşi trebuie să le evalueze. Mesajele vor fi dezvăluite la o întâlnire a miniştrilor de externe din UE, luni.
Mottaki s-a mai întâlnit şi cu şeful AIEA, Yukiya Amano, în timpul vizitei la Viena.

Antena3.ro

Parteneri
x close