Antena 3 CNN Externe Iran va analiza posibilitatea îmbogăţirii uraniului în străinătate

Iran va analiza posibilitatea îmbogăţirii uraniului în străinătate

Iran va analiza posibilitatea îmbogăţirii uraniului în străinătate
Sursa foto: iran nuclear
26 Apr 2010   •   23:26

Ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki, declara la Viena că Iran doreşte să ia în considerare îmbogăţirea uraniului în alte state, aşa cum a sugerat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică.
La o conferinţă de presă comună după o întâlnire cu omologul austriac, Michael Spindelegger, oficialul iranian declara că ţara sa este dispusă să negocieze această chestiune, dar că detaliile ar trebuie stabilite ulterior. El a declarat că va discuta acest subiect cu membrii Consiliului de Securitate al ONU.
Mottaki a reiterat că Iran are dreptul de a folosit energie nucleară în scopuri paţnice şi nu există niciun motiv pentru a sancţiona republica islamică pe acest subiect.
Totuşi, Spindelegger arăta că Iran ar trebui să coopereze cu comunitatea globală, altfel, "direcţia de sancţiuni contra Iranului " va continua. El mai arăta că "a obţinut mesaje noi" în timpul întâlnirii cu Mottaki, dar totuşi trebuie să le evalueze. Mesajele vor fi dezvăluite la o întâlnire a miniştrilor de externe din UE, luni.
Mottaki s-a mai întâlnit şi cu şeful AIEA, Yukiya Amano, în timpul vizitei la Viena.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close