Antena 3 CNN Externe Iran va permite ?curând? accesul inspectorilor nucleari ONU

Iran va permite ?curând? accesul inspectorilor nucleari ONU

Iran va permite ?curând? accesul inspectorilor nucleari ONU
Sursa foto: iran nuclear
30 Sep 2009   •   01:46

Organizaţia pentru energie atomică a Iranului va oferi în curând informaţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică despre un orar pentru inspectarea noii fabrici de îmbogăţire a uraniului, relatează postul local de limbă engleză Press TV .
Şeful organizaţiei, Ali Akbar Salehi, declara că "Iran şi-a luat toate măsurile preventive pentru a păzi unităţile sale nucleare," adăugând că acestă fabrică respectă toate reglementările IAEA .
El a precizat că Teheran a informat IAEA că noua fabrică va produce uraniu îmbogăţit maxim 5 procente.

Salehi a acuzat unele state de politizare activităţii nucleare iraniene, declarând că Iran va încerca să rezolve chestiunea, politic şi tehnic, cu cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU şi Germania, dar şi cu IAEA.
El a reiterat că Iran nu are intenţii de a produce arme nucleare.
Acesta a mai precizat că noul sit nuclear a fost construit în interiorul unui munte, lângă o unitate militară, pentru a se asigura continuitatea acitivităţilor nucleare în caz de atac? o dezvăluire neobişnuită ce este menită a mai ameliora presiunea internaţională.
Oricum, acesta arăta că Iranul va avea o discuţie generală despre tehnologia nucleară, la Geneva, dar nu va renunţa la dreptul său de a îmbogăţi uraniul.



Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close