Antena 3 CNN Externe Iran: Vom negocia de o asemenea manieră că Occidentul va regreta sancţiunile

Iran: Vom negocia de o asemenea manieră că Occidentul va regreta sancţiunile

Iran: Vom negocia de o asemenea manieră  că Occidentul va regreta sancţiunile
25 Iun 2010   •   18:41

 

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, declara că Iran va prezenta, săptămâna viitoare, condiţiile sale pentru discuţii cu puterile mondiale după ce au impus noi sancţiuni pentru programul nuclear al Teheranului.

"Republica Islamică a Iranului va anunţa săptămâna viitoare condiţiile sale pentru negocieri cu state care au emis rezoluţia cu sancţiuni contra Iranului," transmitea televiziunea de stat citându-l pe Ahmadinejad, care a vorbit cu un grup de clerici.

Pe 9 iunie, Consiliul de Securitate al ONU a impus un al patrulea set de sancţiuni contra Iranului pentru refuzul de a abandona controversatul său program de îmbogăţire a uraniului.

La puţin timp după emiterea rezoluţiilor, puterile mondiale şi Uniunea Europeană au chemat la discuţii cu Teheran pentru a rezolva disputa.

Ahmadinejad declara că oferta de discuţii demonstrează că puterile mondiale "se tem mai mult deoarece la puţin timp după rezoluţie au spus că vor să negocieze cu Iran.

?Acele ţări care ameninţă poporul iranian se tem, dar Iran va neutraliza ameninţările lor." Analiştii apreciază că este foarte posibil ca viitoarele condiţii să fie foarte dure.

"Au emis rezoluţia şi apoi au spus 'veniţi să discutăm.' Foarte bine. Vom negocia de o asemenea manieră  că vor regreta şi nu vor mai comite un asemenea lucru" .

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close