Antena 3 CNN Externe Iran: Zeci de magazine care vând păpuşi Barbie închise, acestea fiind considerate "simboluri ale imoralităţii occidentale"

Iran: Zeci de magazine care vând păpuşi Barbie închise, acestea fiind considerate "simboluri ale imoralităţii occidentale"

Iran: Zeci de magazine care vând păpuşi Barbie închise, acestea fiind considerate "simboluri ale imoralităţii occidentale"
Sursa foto: Foto: mcfarlanes-figures.com
20 Ian 2012   •   19:36

Zeci de magazine care comercializau păpuşi Barbie au fost închise în Iran de către autorităţi, fiind considerate "simboluri ale imoralei culturi occidentale", informează site-ul agenţiei de presă iraniene Mehr, citat de Mediafax.
   
Decizia a fost luată pe fondul tensiunilor din ce în ce mai mari dintre Iran şi Occident din cauza controversatului program nuclear al regimului islamist de la Teheran.
   
Autorităţile iraniene consideră că astfel de jucării reprezintă tentativa Occidentului de a se infiltra în cultura iraniană. Această măsură face parte dintr-o acţiune desfăşurată de-a lungul mai multor zeci de ani, încercându-se să se contracareze ceea ce numeşte "invazia culturală occidentală", care include şi filmele, muzica, stilurile de coafură şi hainele.
   

×
Subiecte în articol: Barbie autorităţi occident Teheran
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close