Antena 3 CNN Externe Iranul a decis ce face cu cutiile negre ale avionului de pasageri doborât accidental

Iranul a decis ce face cu cutiile negre ale avionului de pasageri doborât accidental

Iranul trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului ucrainean de pasageri pe care armata sa l-a doborât accidental în această lună, a informat sâmbătă agenţia de ştiri Tasnim, conform Reuters.

Iranul a decis ce face cu cutiile negre ale avionului de pasageri doborât accidental
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
18 Ian 2020   •   17:42

Autorităţile iraniene sunt pregătite şi pentru experţi din Franţa, Canada şi Statele Unite pentru a examina datele din cutii, a mai scris agenţia de ştiri semi-oficială.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului au fost ucise atunci când zborul operat de Ukrainian International Airlines a fost doborât pe 8 ianuarie la scurt timp după decolarea de la Teheran în drum spre capitala Ucrainei, Kiev.

"Folosind expertiză din ţări ca Franţa, Canada şi America vom încerca să citim (înregistratorul datelor de zbor) la Kiev", a declarat Hassan Rezaifar, director responsabil cu investigarea accidentului în cadrul Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran, citat de Tasnim.

"Dacă acest efort eşuează, atunci cutia neagră va fi trimisă în Franţa''. Cutiile negre nu vor fi citite în Iran, a precizat Rezaifar, conform Tasnim.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close