Antena 3 CNN Externe Iranul a efectuat, în PREMIERĂ, un exerciţiu de război extrem de periculos: ATACUL INFORMATIC

Iranul a efectuat, în PREMIERĂ, un exerciţiu de război extrem de periculos: ATACUL INFORMATIC

Iranul a efectuat, în PREMIERĂ, un exerciţiu de război extrem de periculos: ATACUL INFORMATIC
Sursa foto: Foto: nationalinterest.org
31 Dec 2012   •   11:44

Iranul a efectuat pentru prima dată un exerciţiu de atac şi apărare informatică în cadrul unor manevre navale care se desfăşoară de o săptămână în dreptul Strâmtorii Ormuz, potrivit unui purtător de cuvânt militar, citat luni de presa iraniană, informează AFP.

O unitate de apărare cibernetică din cadrul Marinei a "lansat un atac împotriva unei reţele informatice a forţelor defensive (în cadrul manevrelor), cu obiectivul de a se infiltra în această reţea, pentru a pirata informaţii şi a introduce viruşi în interiorul reţelei", a declarat contraamiralul Amir Rastgari, citat de cotidianul oficial Iran Daily.

Atacul a fost detectat şi respins de forţele defensive, a adăugat el.

Este pentru prima dată când Iranul evocă public un exerciţiu de război informatic, în cadrul unor manevre militare.

Iranul a fost ţinta mai multor atacuri informatice, în ultimii trei ani, atacuri pe care le atribuie Statelor Unite şi Israelului, comise împotriva unor instalaţii industriale, în principal nucleare şi petroliere, dar şi asupra unor reţele de comunicaţie sau bancare.

Teheranul a dezvoltat, ca răspuns, unităţi de apărare cibernetică şi militară menite să facă faţă acestei noi ameninţări.

Marina iraniană şi forţele navale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, o armată de elită a regimului, au efectuat în ultima săptămână importante manevre în apele Golfului şi Strâmtorii Ormuz, tranzitată de o treime din traficul petrolier mondial, dar şi în Marea Oman.
   
Aceste manevre au fost prezentate de către oficiali militari ca fiind destinate să "demonstreze capacităţile navale" ale Iranului şi să testeze "scenariile (sale) de apărare şi securitate".
   
Ele au cuprins exerciţii cu submarine, dar şi testarea mai multor sisteme de rachete, potrivit unor informaţii publicate de presă.
 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close