Antena 3 CNN Externe Iranul ameninţă cu declanşarea celui de-al treilea război mondial

Iranul ameninţă cu declanşarea celui de-al treilea război mondial

Iranul ameninţă cu declanşarea celui de-al treilea război mondial
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Apr 2013   •   13:35

Ambasadorul Iranului în Franţa, Ali Ahani, a avertizat împotriva unui atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, subliniind că Teheranul este gata să dea o ripostă zdrobitoare potenţialului agresor. El a mai ameninţat că un atac asupra Iranului ar putea fi începutul unui nou război mondial, relatează duminică postul de televiziune iranian Press TV, citat de pesurse.ro.

'Un posibil atac israelian asupra Iranului în scopul distrugerii potenţialului nostru nuclear sau de cercetare va fi o adevărată nebunie. Efectele sale vor fi devastatoare şi imprevizibile', a afirmat diplomatul, avertizând că, în acest caz, Iranul nu va sta fără să facă nimic.

Aceasta ar putea fi începutul unei escaladări a violenţei, care va conduce la cel de-al treilea război nuclear, a spus Ali Ahani, adăugând că, în conformitate cu rezoluţia nr.533 a AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică), Consiliul de Securitate ONU ar trebui să se ocupe de ameninţările ce vizează instalaţiile nucleare.

În relatarea cu privire la acest subiect, Press Tv a menţionat că declaraţiile făcute de Israel şi SUA potrivit cărora programul nuclear al Iranului este de natură militară sunt lipsite de temei şi a calificat sancţiunile internaţionale ca 'ilegale'. Occidentul, Israelul şi SUA suspectează că, sub pretextul dezvoltării energiei nucleare, Iranul doreşte să se doteze cu arme nucleare.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close