Antena 3 CNN Externe Iranul anunţă execuţia unei olandeze, condamnată pentru trafic de droguri

Iranul anunţă execuţia unei olandeze, condamnată pentru trafic de droguri

Iranul anunţă execuţia unei olandeze, condamnată pentru trafic de droguri
29 Ian 2011   •   10:20

O femeie cu cetăţenie iraniană şi olandeză a fost executată sâmbătă dimineaţă, în baza unei condamnări pentru trafic de droguri, a anunţat procuratura din Teheran, citată de site-ul televiziunii de stat iraniene, relatează AFP.
   
"O traficantă de droguri numită Sahra Bahrami (...), care a fost condamnată pentru că a vândut şi a deţinut droguri, a fost spânzurată sâmbătă dimineaţă", precizează comunicatul citat de televiziunea iraniană.
   
În data de 5 ianuarie, Olanda a cerut clarificări privind siutaţia femeii, exprimându-şi "îngrijorarea" în legătură cu cazul acesteia.
   
Sahra Bahrami, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnată la moarte în data de 2 ianuarie, conform declaraţiilor fiicei acesteia, citate de postul de radio naţional olandez. Arestată la Teheran în decembrie 2009, în timp ce participa la o manifestaţie împotriva guvernului, ea era judecată şi pentru apartenenţă la un grup armat care se opune guvernului, riscând o condamnare la moarte şi în acest proces.
   
Autorităţile olandeze nu au fost în măsură să confirme informaţiile privind execuţia. "Nu pot confirma; presa iraniană este cea care a făcut anunţul, iar noi nu am fost încă abordaţi de autorităţile iraniene", a declarat, sâmbătă dimineaţă, Bengt van Loosdrecht, purtător de cuvânt al Ministerului olandez de Externe.

×
Subiecte în articol: droguri executie femeie moarte
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close