Antena 3 CNN Externe Iranul avertizează că presiunile referitoare la programul său nuclear sunt inutile

Iranul avertizează că presiunile referitoare la programul său nuclear sunt inutile

Iranul avertizează că presiunile referitoare la programul său nuclear sunt inutile
12 Oct 2009   •   17:28

Iranul a avertizat luni că ?ameninţările? sau presiunile cu privire la programul său nuclear sunt inutile, după ce Secretarul de Stat american Hillary Clinton a atras atenţia supra faptului că răbdarea comunităţii internaţionale se apropie de sfârşit, relatează AFP.

?Comentariile care conţin ameninţări, termene limită sau calendare nu ne impresionează?, a declarat Hassan Ghashghavi, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe Iranian.

?Angajamentele noastre cu privire la reglementările internaţionale sunt bazate pe litera legii?, a spus el, fiind întrebat despre declaraţiile doamnei Clinton.

?Cuvintele nu descriu suficient situaţia şi adresăm Iranului următorul mesaj: comunitatea internaţională nu va aştepta la infinit ca Iranul să arate că este pregătit să-şi onoreze obligaţiile internaţionale?, a spus Hillary Clinton

Ea a mai spus că întâlnirea grupului celor 5+1 puteri (China, Rusia, Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania), de la Geneva, reprezintă un început constructiv însă ?ar trebui să fie urmat şi de acţiuni?.

Reprezentanţii Iranului şi ale celor şase ţări s-au întâlnit la 1 octombrie la Geneva pentru a relua negocierile cu privire la programul nuclear al Iranului.

Hassan Ghashghavi a spus că la următoarea reuniune de la Geneva, din 19 0ctombrie, Iranul, Rusia, SUA şi Franţa vor discuta despre modalităţile prin care Iranul poate importa combustibil nuclear. Oficialul iranian a precizat că, dacă nu se va ajunge la un acord în acest sens, ţara sa va găsi modalităţi pentru îmbogăţirea uraniului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: uraniu imbogatit Hillary Clinton
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close