Antena 3 CNN Externe Iranul cere SUA să părăsească regiunea

Iranul cere SUA să părăsească regiunea

Iranul cere SUA să părăsească regiunea
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
13 Mai 2010   •   03:32

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a cerut Statelor Unite să părăsească regiunea. În cadrul unui discurs în oraşul Yasouj, Ahmadinejad declara: "Mai bine aţi asculta sfatul naţiunii iraniene: părăsiţi regiunea".
"Părăsiţi Afganistan, părăsiţi Irak, retrăgeţi-vă în graniţele voastre şi vedeţi-vă de treabă," arăta Ahmadinejad, vorbind despre SUA.
Liderul iranian s-a mai oferit să ajute Statele Unite şi aliaţii săi să iasă din "mlaştina" pe care au creat-o în regiune, transmite Press TV.
În aprilie, pe când se adresa unei audiernţe de Ziua Armatei, Ahmadinejad arăta că intervenţia străinilor este cauza tuturor tensiunilor şi divizărilor din regiune, iar forţele străine ar trebui să o părăsească.
El declara că experienţa trecută a dovedit că cea mai bună cale de a crea o securitate durabilă în Orientul Mijlociu este coordonarea şi cooperarea cu toate guvernele şi naţiunile din regiune.
De asemenea, liderul iranian mai aprecia că rezoluţiile ONU menite a mări sancţiunile contra Iranului pentru programul său nuclear "nu valorează nimic", iar Teheran nu va ceda presiuniii.
Adresându-se celor şase puteri mondiale cu care este în conflict diplomatic pe acest subiect, acesta sublinia că "ar trebui să ştiţi că rezoluţiile voastre nu valorează nimic. Dacă credeţi că făcând scandal şi propagandă ne puteţi face să ne retragem, vă înşelaţi. Poporul iranian nu se va retrage cu nici un centrimetru de pe poziţia sa,"arăta acesta.
Ahmadinejad şi oficiali iranieni resping adesea impactul sancţiunilor contra republicii islamice.



Antena3.ro

×
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close