Antena 3 CNN Externe Iranul continuă programul său nuclear

Iranul continuă programul său nuclear

Iranul continuă programul său nuclear
27 Noi 2008   •   14:18

Iranul dispune acum de 5.000 de centrifuge pentru îmbogăţirea uraniului, a declarat un oficial, fapt care arată că această ţară îşi continuă programul pe care Occidentul îl apreciază ca fiind menit a duce la fabricarea armei atomice.
Declaraţia şefului organizaţiei iraniene pentru energie atomică, Gholamreza Aghazadeh, arată foarte clar că republica islamică nu are nici o intenţie să se supună presiunilor occidntale menite a pune capăt programului său nuclear.
Numărul de centrifuge este semnificativ mai mare decât cifra de 3.800 citată într-un raport al ONU făcut public pe 7 noiembrie după vizita inspectorilor organizaţiei la fabrica de la Natanz. De asemenea, alte 3000 de asemenea aparate este de aşteptat să fie puse în funcţiune la începutul anului viitor. Cum Iran continuă să mărească instalaţiile de centrifuge, se apreciază că în termen de 1-2 ani ar putea să adune destul uranium îmbogăţit pentru a construe o bombă.
În plus, Iranul a declarat miercuri că a lansat o rachetă Kavosh 2, cea mai recentă acţiune de testare a rachetelor balistice, ce ar putea face dintrun program de construire a unei rachete balisitice capabile să poarte focoase nucleare.
Pe de altă parte, secretarul American de stat, Condoleezza Rice, crede că Iranul are tendinţa de a exagera unele rapoarte privind programul său nuclear. ?Iranienii lansează asemenea informaţii mere. Nu cred că cineva are confuzii în legătură cu balanţa puterii din Golf.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close