Antena 3 CNN Externe Iranul este "în pragul falimentului", dar îşi continuă programul nuclear

Iranul este "în pragul falimentului", dar îşi continuă programul nuclear

Iranul este "în pragul falimentului", dar îşi continuă programul nuclear
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    27 Sep 2012   •   14:59

Iranul îşi continuă programul nuclear, deşi ţara este "în pragul falimentului" din cauza sancţiunilor comunităţii internaţionale, a apreciat joi adjunctul ministrului israelian al Afacerilor Externe.
   
"Iranul este în pragul falimentului economic din cauza sancţiunilor (internaţionale - n.r.) şi sunt proteste tot mai mari împotriva ayatollahului, dar aceste sancţiuni nu au descurajat regimul aflat la putere în Teheran să îşi continue ambiţiile nucleare", a declarat Danny Ayalon, potrivit AFP.

"Poziţia noastră şi cea a Statelor Unite se apropie" în privinţa dosarului nuclear iranian, a adăugat el, referindu-se la contacte secrete.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că vrea să acţioneze "prin toate mijloacele" pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară.

"Acţionez prin toate mijloacele pentru ca Iranul să nu se doteze cu arma nucleară. Istoria a dovedit că cei care voiau să ne şteargă de pe hartă au eşuat în misiunea lor", a afirmat Netanyahu într-un comunicat.

Israelul, considerat drept unicul deţinător al armei nucleare în reigune, şi marile puteri suspectează Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil, ceea ce Teheranul neagă categoric.

Citeşte şi Iranul, în faţa unor noi sancţiuni, pentru programul nuclear



×
Subiecte în articol: program nuclear faliment
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close