Antena 3 CNN Externe Iranul pregăteşte un ?pachet? pentru a deschide negocierile cu Occidentul

Iranul pregăteşte un ?pachet? pentru a deschide negocierile cu Occidentul

Iranul pregăteşte un ?pachet? pentru a deschide negocierile cu Occidentul
Sursa foto: iran
13 Iul 2009   •   09:05

Iran pregăteşte un nou pachet ?politic, de securitate şi internaţional? pentru Occident, arăta ministrul de Externe.

?Pachetul poate fi o bună bază pentru discuţii cu Occidentul. Va conţine poziţiile Iranului asupra chestunilor politice, de securitate şi internaţionale?, sublinia ministrul iranian Manouchehr Mottaki.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy declara miercuri în cadrul summitului G8 că marile puteri îi vor oferi Iranului până în septembrie termen pentru a accepta negocieri pe marginea ambiţiilor sale nucleare, altfel riscă sancţiuni foarte dure.
În prima reacţie a Iranului la declaraţia liderului de la Paris, Mottaki sublinia că republica islamică nu a primit "niciun mesaj noi" de la summit.

"Nu am primit niciun mesaj nou de la G8. Dar pe baza veştilor pe care le-am primit, ei au avut păreri diferit asupra unor chestiuni diferite ce nu au condus la un acord unanim în unele aspecte?, arăta Mottaki .

Preşedintele american Barack Obama avertiza Iranul că lumea nu va aştepta la nesfârşit pentru ca acesta să îşi încheie provocarea nucleară, subliniind că Teheranul are termen până în septembrie să se conformeze sau altel va suporta consecinţele.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close