Antena 3 CNN Externe Iranul se pregăteşte de război şi adaugă Israelul pe lista neagră

Iranul se pregăteşte de război şi adaugă Israelul pe lista neagră

Iranul se pregăteşte de război şi adaugă Israelul pe lista neagră
28 Noi 2011   •   15:08
Credeţi că scutul antirachetă de la Deveslu poate transforma România într-o ţintă?
496 de voturi
La doar câteva zile după ce un comandant iranian a anunţat că va lua la ţintă elementele scutului american antirachetă din Turcia, dacă va fi vreodată ameninţat de o intervenţie militară străină, un alt oficial de la Teheran vorbeşte despre o reacţie ostilă la nici 2.000 de kilometri de România.

Ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi, a ameninţat că va lansa 150.000 de rachete asupra Israelului dacă această ţară va ataca teritoriul iranian. "Iranul nu este Irakul sau Afganistanul. Dacă americanii fac greşeala de a ataca Iranul, le vom arăta noi ce înseamnă o astfel de luptă", a afirmat ministrul iranian, vorbind în faţa a 50.000 de voluntari ai armatei în localitatea iraniană Bushehr

"Israelul trebuie pedepsit pentru ceea ce a făcut musulmanilor în Palestina şi Liban", a mai adăugat el.

Conform oficialilor, aceste avertismente fac parte dintr-o nouă strategie de contracarare a ameninţărilor crescânde din partea SUA şi a Israelului.

Scutul antirachetă, ale cărui elemente se află şi în România, la Deveselu, este destinat să doboare rachete venind dinspre state imprevizibile precum Iranul.

×
Subiecte în articol: Israel razboi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close