Antena 3 CNN Externe Iranul se va răzbuna pentru oamenii de ştiinţă asasinaţi, va ataca ţinte israeliene

Iranul se va răzbuna pentru oamenii de ştiinţă asasinaţi, va ataca ţinte israeliene

Iranul se va răzbuna pentru oamenii de ştiinţă asasinaţi, va ataca ţinte israeliene
Sursa foto: Foto: presstv.ir
de N.B.    |    03 Feb 2012   •   13:55

Agenţii iranieni încearcă să atace ţinte israeliene din toată lumea ca răzbunare pentru acţiunile secrete ale Israelului, printre care şi asasinarea oamenilor de ştiinţă din domeniul nuclear din Iran, susţine şeful Shin Bet, agenţia de securitate din Israel, scrie The Guardian.

"Nu contează dacă este adevărat sau nu faptul că Israel a ucis oamenii de ştiinţă nucleară. O ţară serioasă ca Iranul nu poate să permită o astfel de desfăşurare. Vor să determine liderii israelieni să se gândească de două ori când vor ordona un atac asupra unui om de ştiinţă iranian", a spus Yoram Cohen, şeful Shin Bet.

Autorităţile israeliene susţin că în ultimul an au fost dejucate trei atacuri la ţinte importane din Turcia, Azerbaidjan şi Thailanda.

Patru oameni de ştiinţă din Iran au fost ucişi în ultimii doi ani, iar Teheranul şi alţi membri ai comunităţii internaţionale consideră că au fost ţintele unor asasinate puse la cale de serviciile secrete israeliene.

Israelul menţine, în general, tăcerea în ceea ce priveşte acţiunile agenţiilor sale de securitate, Shin Bet şi Mossad, dar preşedintele Shimon Peres a vorbit despre moartea oamenilor de ştiinţă susţinând că, din informaţiile pe care le deţine, Israelul nu a fost implicat în cel mai recent asasinat.

Lectorul universitar, specialist în probleme nucleare, Mostafa Ahmadi Roshan, a fost ucis după ce i-a fost ataşată o bombă de maşină de către un biciclist, la începutul anului.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close