Antena 3 Externe Iranul şi cele 6 puteri au ajuns la un acord nuclear

Iranul şi cele 6 puteri au ajuns la un acord nuclear

de G.C.P    |    14 Iul 2015   •   12:16
Iranul şi cele 6 puteri au ajuns la un acord nuclear

Iranul şi cele şase puteri au ajuns la un acord final în ceea ce priveşte industria nucleară iraniană, a declarat un diplomat de la Teheran, citat de Reuters.

"Toate eforturile noastre au fost răsplătite şi am reuşit să ajungem la o înţelegere. Dumnezeu să binecuvânteze poporul nostru", a spus diplomatul iranian, dorind să-şi păstreze anonimatul.

Acordul a fost confirmat de un diplomat european, care a declarat şi el că anunţul va fi făcut public "în curând".

"A fost o muncă grea. Controversele au continuat de-a lungul nopţii trecute şi pe alocuri tonul discuţiei a urcat pe o pantă tensionantă. Dar rezultatul obţinut merită toate eforturile", a precizat un membru al delegaţiei germane, citat de TASS.

Sancţiunile economice impuse Iranului vor fi ridicate imediat după verificarea respectării de către Teheran a termenilor prevăzuţi de înţelegerea nucleară.

Totodată, Agenţia de Energie Atomică Internaţională (AEAI) a semnat un acord separat cu Iranul, legat de aspecte militare şi activităţi nucleare. Potrivit Reuters, acordul acesta s-ar fi concentrat în special pe facilităţile bazei militare de la Parchin.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close