Antena 3 CNN Externe Iranul şi Egiptul vor un "consens internaţional" împotriva Israelului

Iranul şi Egiptul vor un "consens internaţional" împotriva Israelului

Iranul şi Egiptul vor un "consens internaţional" împotriva Israelului
19 Noi 2012   •   17:28

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a făcut un apel la un consens internaţional împotriva agresiunii israeliene din Gaza, pentru restabilirea păcii şi a stabilităţii din enclava palestiniană.

Într-o convorbire telefonică avută duminică cu preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, Ahmadinejad a lăudat eforturile omologului său de revenire la un statut de pace, securitate şi stabilitate în Gaza.

"Datoriile noastre umane şi religioase ne obligă să readucem pacea şi să susţinem securitatea din regiune şi din întregul teritoriu palestinian", susţine liderul de la Teheran.

Fâşia Gaza a fost bombardată azi, în a şasea zi de raiduri aeriene israeliene. Numărul persoanelor ucise în aceste atacuri se ridică la 95.

"Este necesar să depunem toate eforturile pentru a opri masacrarea femeilor şi a copiilor, a oamenilor nevinovaţi din Gaza şi Palestina", a adăugat Ahmadinejad.

De cealaltă parte, liderul de la Cairo şi-a exprimat îngrijorarea asupra situaţiei oamenilor din Gaza şi susţine că a întreţinut contacte cu liderii altor ţări, pentru a se ajunge la un consens internaţional împotriva Israelului.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close