Antena 3 CNN Externe Iranul, sub lupa internaţională, după ce Teheranul ar fi ordonat atentate la ambasadele Israelului din India şi Georgia

Iranul, sub lupa internaţională, după ce Teheranul ar fi ordonat atentate la ambasadele Israelului din India şi Georgia

Iranul, sub lupa internaţională, după ce Teheranul ar fi ordonat atentate la ambasadele Israelului din India şi Georgia
de O.P.    |    15 Feb 2012   •   06:29

Presiunea internaţională asupra Iranului se intensifică după ce autorităţile de la Teheran ar fi ordonat atentate şi asupra ambasadelor Israelului din India şi Georgia. Un iranian a fost grav rănit după ce grenada cu care a vrut să atace poliţiştii i-a explodat la picioare. Poliţia tailandeză a încercat să prindă trei bărbaţi care fugeau dintr-o locuinţă unde cu câteva minute înainte avusese loc o explozie. Unul dintre ei a aruncat o grenadă spre un taxi, şi alta în direcţia poliţiei. A ratat ţinta, iar în urma exploziei a rămas fără ambele picioare.

Asupra rănitului a fost găsită o carte de identitate iraniană. Poliţia a reuşit să prindă unul dintre agresori, în timp ce al treilea a reuşit să fugă.

Ministrul israelian al Apărării a acuzat Iranul că este responsabil de exploziile din centrul capitalei thailandeze Bangkok, soldate cu rănirea gravă a unei persoane, la o zi după atacurile împotriva personalului ambasadelor israeliene din India şi Georgia.

În ciuda presiunilor externe, Iranul menţine o prezenţă sporită în apropierea graniţelor ţării. În timpul patrulei prin strâmtoarea Hormuz, portavionul american HMS Abraham Lincoln a fost urmărit de la distanţă de un elicopter şi două nave iraniene. Marina Statelor Unite spune că portavionul efectua un voiaj de rutină, care nu are nicio legătură cu situaţia din Iran.

Iranul a anunţat că va închide strâmtoarea dacă statele occidentale vor continua să impună sancţiuni asupra exportului de petrol.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close