Antena 3 CNN Externe Iranul "susţine" planul de pace al lui Bashar Al Assad

Iranul "susţine" planul de pace al lui Bashar Al Assad

Iranul "susţine" planul de pace al lui Bashar Al Assad
07 Ian 2013   •   16:06

Iranul este de acord cu iniţiativa de pace a preşedintelui sirian, Bashar Al Assad, propunere care a fost respinsă cu vehemenţă de către opoziţie şi ţările occidentale.

Într-un discurs public de ieri, Assad a înaintat un plan pentru o soluţionare politică a crizei din ţară, printr-o reconciliere naţională, formarea unui nou guvern şi o amnistie generală.

"Iniţiativa lui Assad include soluţii pentru încetarea violenţelor şi a interferenţelor străine din Siria şi descrie un proces politic cuprinzător, care garantează prezenţa tuturor vocilor importante din ţară", a declarat ministrul de externe iranian, Ali Akbar Salehi, pe siteul instituţiei guvernamentale, subliniind că Teheranul "susţine" planul de pace al lui Assad.

Bashar al Assad a ţinut un discurs public în sala Operei din Damasc, într-una din rarele sale apariţii în mijlocul oamenilor, de la începutul violenţelor din Siria.
Liderul sirian a criticat aspru opoziţia, spunând despre aceasta că este "marioneta Occidentului", iar puterea de la Damasc este dispusă să negocieze cu "stăpânii, nu cu servitorii".
"Conferinţa de reconciliere naţională îi va exclude pe cei care au trădat interesele Siriei", a mai spus al Assad, în ovaţiile auditoriului entuziasmat, prezent în sală.

Propunerea regimului de la Damasc a fost imediat respinsă cu fermitate atât de Statele Unite, cât şi de Coaliţia Naţională Siriană.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar Al Assad
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close